MALZEMELER
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı içine sarısı üstüne
Alabildiği kadar un
Yarım kase zeytin ezmesi
HAZIRLANIŞI
Önce yoğurt,margarin,sıvıyağ,sirke,yumurta akı,şeker,tuz iyice karıştırılır.
Kabartma tozu ve un azar azar yedirilir.
Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Hamur 3 parçaya ayrılır.
Her parça merdaneyle ince olarak açılıp,zeytin ezmesi sürülür.
Rulo sarılıp üzerine yumurta sarısı sürülür .
2 parmak kalınlığında kesilip fırın tepsisine dizilir
170 derecede kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder