İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

SEBZELİ GÜVEÇ



MALZEMELER

1 kg kuzu kuşbaşı veya parça et
3 adet patlıcan
1 adet kabak
3 adet patates
4 adet  yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 orta boy soğan
4-5 diş sarmısak
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Kekik,pulbiber,tuz ve biraz sıvıyağ
1 su bardağı su


HAZIRLANIŞI


  • Patlıcanları alaca doğrayıp tuzlu suda bekletelim
  • Soğanları yemeklik doğruyalım.
  • Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyalım.
  • Tüm sebzeleri küp küp büyük parçalar halinde doğrayalım.
  • Doğradığımız tüm malzemeleri baharatlarla, doğranmış sarmısakla  ve biraz sıvıyağla beraber karıştıralım(Arzu eden sebzeleri kat katta güvece dizebilir böyle daha pratik olduğu için ben bu sefer böyle tercih ettim.
  • Sonra bir kaseye salçayı ve1 su bardağı sıcak suyu kayup karıştıralım.
  • Bunu güvecimizin üzerine döküp tereyağ parçalarını üzerine bırakalım.
  • Ve güvecemizin üzerini yağlı kağıt yardımıyla sıkıca kapatalım. 
  • Önce yüksek ayarda  ocakta 10 dakika kadar pişirelim.
  • Sonra 200 derece kızdırdığımız fırında toplam 1 saat hiç açmadan pişirelim.(En lezzetli güveç  taş fırında olur imkanı olanlar fırına gönderip pişirirlerse  daha lezzetli olur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder