MALZEMELER
1 kg kuzu kuşbaşı veya parça et
3 adet patlıcan
1 adet kabak
3 adet patates
4 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 orta boy soğan
4-5 diş sarmısak
3-4 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
Kekik,pulbiber,tuz ve biraz sıvıyağ
1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları alaca doğrayıp tuzlu suda bekletelim
- Soğanları yemeklik doğruyalım.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyalım.
- Tüm sebzeleri küp küp büyük parçalar halinde doğrayalım.
- Doğradığımız tüm malzemeleri baharatlarla, doğranmış sarmısakla ve biraz sıvıyağla beraber karıştıralım(Arzu eden sebzeleri kat katta güvece dizebilir böyle daha pratik olduğu için ben bu sefer böyle tercih ettim.
- Sonra bir kaseye salçayı ve1 su bardağı sıcak suyu kayup karıştıralım.
- Bunu güvecimizin üzerine döküp tereyağ parçalarını üzerine bırakalım.
- Ve güvecemizin üzerini yağlı kağıt yardımıyla sıkıca kapatalım.
- Önce yüksek ayarda ocakta 10 dakika kadar pişirelim.
- Sonra 200 derece kızdırdığımız fırında toplam 1 saat hiç açmadan pişirelim.(En lezzetli güveç taş fırında olur imkanı olanlar fırına gönderip pişirirlerse daha lezzetli olur.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder