MALZEMELER
250 gr yumuşatılmış tereyağ
1 paket vanilyalı puding
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
4-5 kepçe un
HAZIRLANIŞI
Önce yumuşatılmış tereyağ,yumurta,kabartma tozu,sıvıyağ ve toz halinde eklediğimiz pudingi iyice karıştıralım ve azar azar unu ekleyip iyice yoğuralım.Yumuşak bir hamur elde edelim. Tırtıllı kurabiye kalıbı ile ister çiçek şeklinde ister uzun şeritler halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkıp 160 derecede beyaz kalacak şekilde pişirelim.
Çiçeklerin ortasına damla çikolata yada eritilmiş çikolata damlası koyabiliriz.
Uzun şerit halindekilerin uçlarını önce eritilmiş çikolataya sonra ister hindistan cevizi.ister yeşil fıstık v.b. toz halindeki şekerlemelere batırabiliriz.Ben bu sefer eti pufun üzerindede olan kakaolu şekerlemeye batırdım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder