İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

KÖFTELİ PATLICAN




MALZEMELER

1 kg patlıcan
1 kg  domates
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
1 adet kesme şeker
Tuz
Patlıcanları kızartmak için sıvıyağ
Köftesi için:
Yarım kg köftelik kıyma 
1 orta boy soğan
1 yumurta
2-3 dilim ufalanmış ekmek veya galete unu
Bir tutam maydonoz(koyulmasada olur)
1 çay kaşığı kekik,kimyon,pulbiber,tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
Kızartmak için sıvıyağ
Üzeri için 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyarak yarım saat tuzlu suda bekletelim.Öte yandan köftemizin  soğanını rendeleyip,ekmek içi,kıyma ve tüm baharatlarla iyice yoğurup köfteleri yuvarlayıp biraz dinlendirelim.
Patlıcanları küp küp  parçalar halinde doğrayıp bol yağda kızartalım.Köftelerimizide tavada kızartıp patlıcanların yanına alıp karıştıralım ve tepsimize yayalım.
Sosu için domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğruyalım,biraz yağla sosu iyice kavurup,ince ince doğradığımız biberleri,salçayı,şekeri,tuzunu ve 1 çay bardağı kadarda su ekleyip koyu bir çorba kıvamında sos hazırlayalım.
Sosu köfteli patlıcanların üzerine dökelim ve 200 derece kızgın  firında 20  dakika pişirip üzerine kaşar rendesi serpip 10 dakika daha pişirdikten sonra servis edelim.(kaşar rendesini servis sayısına göre parça parça olarak serperseniz servisi daha kolay olur)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder