İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

HAVUÇ ÇORBASI



MALZEMELER

1 adet havuç
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarmısak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı arpa şehriye
Tuz,su
Sosu için :2 yemek kaşığı tereyağ,pulbiber,nane

HAZIRLANIŞI

Havucu  rendeleyip sıvıyağda biraz kavurup üzerine 3-4 bardak kadar su ilave edip kaynamaya bırakalım.Su kaynayınca  arpa şehriyeyi atıp biraz pişirelim.Bir kasede sarımsakları iyice ezip üzerine yoğurdu,yumurtayı ve unu koyup iyice çırpıp  sos haline getirelim.Şehriyeler pişmeye yakın sosu yavaş yavaş çorbaya ilave edip hızlı hızlı karıştıralım.Kaynayınca tuzunu ekleyip, kıvamına göre biraz sıcak su koyup  bir taşım daha  kaynatıp altını kapatalım.Tereyağına pulbiber ve nane ile yakıp üzerine döküp servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder