MALZEMELER
1 adet havuç
3 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarmısak
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı arpa şehriye
Tuz,su
Sosu için :2 yemek kaşığı tereyağ,pulbiber,nane
HAZIRLANIŞI
Havucu rendeleyip sıvıyağda biraz kavurup üzerine 3-4 bardak kadar su ilave edip kaynamaya bırakalım.Su kaynayınca arpa şehriyeyi atıp biraz pişirelim.Bir kasede sarımsakları iyice ezip üzerine yoğurdu,yumurtayı ve unu koyup iyice çırpıp sos haline getirelim.Şehriyeler pişmeye yakın sosu yavaş yavaş çorbaya ilave edip hızlı hızlı karıştıralım.Kaynayınca tuzunu ekleyip, kıvamına göre biraz sıcak su koyup bir taşım daha kaynatıp altını kapatalım.Tereyağına pulbiber ve nane ile yakıp üzerine döküp servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder