İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

MİLFÖYLÜ PERDE PİLAVI



MALZEMELER
1 Paket milföy hamuru
2,5 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı tereyağ
1 tavuk göğsü
1 su bardağı soyulmuş badem
3 su bardağı su veya tavuk suyu
Karabiber,tuz
(Arzuya göre kuşüzümü,fıstık ve yenibaharlı iç pilav hazılanabilir)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pirincimizi 1 saat kadar tuzlu sıcak suda bekletip iyice süzdürelim.Tereyağını eritelim,süzdüğümüz pirinci ve tuzunu katıp 5 dakika kadar kavuralım.  3 su bardağı kaynayan   suyu ekleyip pişmeye bırakalım.Öte yandan tavuklarımızı küp küp doğrayalım.Kızdırdığımız tavaya az sıvıyağ damlatıp tavukları  kızartalım. Bademlerin birazını üstü için ayırıp, kalanalarıda tavuklarla beraber pembeleşene kadar kızartalım.Tuz ve karabiber serpelim. Pişen pilavımızla harmanlayıp soğumaya bırakalım.
Milföy hamurumuzu birbirlerine ekleyerek kalıbımıza göre un yardımıyla açalım(ben yuvarlak borcam kullandım)Kalıbımızı çok az tereyağla yağlayıp bademleri dizelim ve üzerine açtığımız hamuru  dışarı taşacak şekilde serelim.Soğuyan pilavı içine alıp, üzerine kenardaki hamurları kapatıp 200 derecede  iyice kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder