İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

SADE AÇMA



                           
MALZEMELER
3 su bardağı ılık su
3 çorba kaşığı  şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
42 gr lık bir paket  yaş  maya
Alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI


Su,şeker,sıvıyağ,tuzu iyice karıştıralım,mayayı  içine atıp eritelim unu yavaş yavaş malzemeye yedirelim.Ele yapışan biraz cıvık bir hamur elde edelim.Yarım saat kadar mayalanmaya bırakalım.Daha sonra elimizi yağlayıp hamurdan küçük parçalar koparıp önce biraz uzatıp kıvırarak simit gibi yapıştıralım.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip tepside 15dakika dinlendirip 200 derecede pişirelim. Pişen açmaların  üzerine  bir fırçayla sıvıyağ sürüp ince bir bez serip biraz bekledikten sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder