İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

KARIŞIK PİZZA








MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru veya yaş maya(1 kahve fincanı ılık su)
Alabildiği kadar un
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
(Bu hamur ölçüsü 35 cm lik 2 tepsi veya büyük boy 1 tepsi için geçerlidir)

ÜST MALZEME

300 gr kadar  rendelenmiş kaşar
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates
1 silme tatlı kaşığı kekik
2-3adet sivri biber
Arzuya göre sucuk,sosis,salam,mısır,dilimlenmiş zeytin

HAZIRLANIŞI

Sütü biraz ılıtalım,sıvıyağ,yumurta,şeker,tuzu koyup iyice karıştıralım.Azar azar un ekleyip suyla açtığımız mayayla beraber yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.İster 2 ye bölüp ister tek parça tepsimize göre açalım.Üzerlerine biraz margarin veya tereyağ sürüp 10 dakika kadar 200 derece fırına  verip pişmeden çıkartalım.Salçaya biraz su döküp akışkan hale getirip kekikle karıştıralım ve hamurumuzun üzerine  yayalım.Tüm malzemeyi arzumuza göre yerleştirip en üste rendelenmiş kaşar peyniri koyup fırına verelim.(Ben hamuru önceden biraz pişirmeyi tercih ediyorum arzu eden direk malzemeyi koyupta pişirebilir)İsteğe göre  her şekilde yapılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder