İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

KOLAY RAMAZAN PİDELERİ



MALZEMELER
2 adet pide hamuru(fırından alınan ramazan pide hamuru)
3 yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri
3 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Sucuk,pastırma veya kıyma harcı
HAZIRLANIŞI
Pide hamuru 3 eşit parçaya bölünür.Un yardımıyla uzun şekilde açılır.Sucuklar doğranır içine yağ parçaları ve  1 yumurta eklenip kaşar serpilir ve ilk açtığımız hamurun ortasına koyulup tamamen kapatılıp üzerine yumurta sarısı sürülür.İkinci hamurun ortasına pastırma ve tereyağ parçaları konulup kenarlardan çok az kapatılır.
                             


Yumurta sarısı sürülüp 200 derece kızgın fırına verilir.3. hamur için arzu edilirse kıymalı harç yapılır(soğan,biber,domates,kıyma,tuz,baharat)yada sucuklu v.s.Pastırmalı pidemiz biraz piştikten sonra kaşar rendesiyle 1 yumurtayı karıştırıp üzerine döküyoruz  5 dakika sonra alıp üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürüp yumuşaması için kapatıyoruz.Dilimleyıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder