İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

POFİDİK (KATMER) POĞAÇA



MALZEMELER

2 Su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük maya
2 yumurta 1 tane sarısı üstü için
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
Ara katlar için:1 paket yumuşatılmış margarin
Üzeri için susam veya çörek otu
İçi için: Peynir,maydonoz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle sütü biraz ılıtalım, içine mayayı katıp eritelim sıvıyağı,yoğurt,1 yumurta+1yumurta beyazı,şekeri tuzu katıp sıvıları iyice karıştıralım.Unu eleyerek azar azar katıp iyice yoğuralım kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim.Hamuru 40 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan hamuru 12 eşit bezelere ayırıp hepsini tabak büyüklüğünde açalım.yumuşamış margarinide 10 eşit parçaya bölelim.Açtığımız hamurların aralarına margarini bıçak yardımıyla sürüp 6 adet üst üste koyalım.(en üste margarin sürmüyoruz)öteki 6 hamuru da aynı şekilde yapıp iki adet 6şarlı hamur elde edelim.Yağladığımız hamuru açabildiğimiz kadar büyütelim(hazır yufka kadar)Açtığımız hamuru 16 eşit parçaya bölelim (sigara böreği gibi) ve içine peynirli harcımızı koyup hiç kıvırmadan rulo sarıp tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı, susam serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. 

2 yorum: