İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

KIBRIS REVANİSİ

                          



MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı ılık su
1 su bardağı galete unu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı hindistan cevizi(İsteğe bağlı)
Şerbeti için:
2.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 poşet Kremşanti

HAZIRLANIŞI
Muhallebinin hazırlanışı:
1 yemek kaşığı şekerle muhallebi pişirilir ve soğutulur.1 poşet şanti 1 su bardağı süt ile köpürtülür ve muhallebinin içine mikser yardımı ile karıştırılır.
Revanisinin  Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker çırpılır.Sıvı yağ,galete unu,su,ceviz,kabartma tozu ve vanilya eklenip karıştırıldıktan sonra
dikdörtgen borcama dökülür.180 derecede pişirilir ve soğumaya bırakılır.Ayrı bir kapta 10 dk kaynatılan şerbeti soğuyan tatlının üzerine dökülür.Tatlı şerbeti çekince hazırlanan muhallebi karışımı üzerine dökülür ve 3 -4 saat buzdolabında soğumaya bırakılır.Soğuyan tatlımızı arzu ettiğimiz şekilde dilimleyip servis edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder