300 gr kadayıf
50-60 gr tereyağ
4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık veya ceviziçi
MUHALLEBİSİ İÇİN
1 lt süt
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 poşet köpürtülmüş şanti
HAZIRLANIŞI
Tereyağını eritelim, doğradığımız kadayıfı ekleyelim kısık ateşte renk değiştirene kadar kavuralım.Şeker ve fındık içini koyup karamel rengi elde edince altını kapatıp soğumaya bırakalım.Muhallebisini pişirelim soğuduktan sonra bir poşet köpürtülmüş şanti ekleyip blendır veya mikserle iyice çırpalım.Puding kaselerinizin altına 2 şer kaşık kadayıf ortasına muhallebi tekrar kadayıf serpip servis yapalım.İsteğe göre diktörtgen borcamada dökülebilir, ayrı ayrı kaselerde hem servisi hemde yemesi daha kolay oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder