MALZEMELER
750 gr yağlı kıyma
4 adet orta boy patlıcan
4 adet orta boy domates
6-7 adet sivri biber
2 adet soğan
1 yemek kaşığı acı biber salcası
2 yemek kaşığı tereyağ
tuz-pulbiber-karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle patlıcanlarımızı 2 parmak kalınlığında kesip tuzlu suda yarım saat kadar bekletelim.Bu arada kıymamıza 1 yemek kaşığı salçayı,tuzu ve acı terciğimize göre pulbiber ve karabiber koyup iyice yoğuralım ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Yuvarlak bir tepsiye tuzlu sudan çıkarıp yıkadığımız patlıcanları ve patlıcanların boyutunda yuvarladığımız köfteleri bir köfte bir patlıcan şeklinde dizelim, bir sıra dizdikten sonra kalanı ortasına koyabilirsiniz(ben çöp şişe dizip ortasına koydum)kalan boşluklara yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri,soğanları ve en üzerine biberleri koyup minik tereyağ parçalarını patlıcanların üzerine bırakalım.
Ve kebabımızın üzerini yağlı kağıt veya aliminyum folyo ile iyice kapatıp 200 derece kızgın fırında 40 dakika pişirdikten sonra üzerini açıp 10 dakikada açık olarak pişirip ister dürümle ister bulgur pilavı eşliğinde servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder