MALZEMELER
4 adet közlenmiş patlıcan(Bir kavonoz közlenmiş patlıcan konserveside tercih edilebilir)
1 limon
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Köftesi için:
400 gr köftelik kıyma
2 yemek kaşığı galete unu veya ekmek içi
1 orta boy soğan
1 yumurta
Bir tutam maydonoz
Tuz, karabiber ,kimyon
Tereyağı , kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanlarımızı yıkayalım ve birkaç yerinden delerek közleyelim. Kabuklarını soyarak üzerine limon suyunu dökelim. Diğer tarafta kıymaya rendelenmiş soğan,galete unu,yumurta, tuz, karabiber,maydonoz ve kimyon koyarak yoğuralım. Küçük köfteler yapalım. Teflon tavada çok az sıvıyağda kızartalım. Başka bir yerde közlenmiş ve limonlanmış patlıcanlarımızı ince ince doğrayalım. Patlıcanları bir yemek kaşığı tereyağında biraz ısıtıp tuzunu koyup bir servis tabağına alalım. Sarmısaklı yoğurdumuzu ekleyelim. Üzerine kızarttığımız köfteleri koyalım. Tereyağında kırmızı biberi yakarak en üste döküp kızarmış biber ve domatesle süsleyip servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder