İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

PADİŞAH BÖREĞİ


 


MALZEMELER(2 Tepsilik)
6 yufka
2 orta boy soğan
400 gr. kıyma
2 tane sivri biber
1 domates
karabiber,pulbiber,tuz
Sosun malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yumurta
HAZIRLANIŞI
Soğanlar küçük küçük doğranır, biraz kavurduktan sonra kıyma sonra da biber ve domates en son da tuz ve baharat eklenir.5 dk kavurulur.Soğuyana kadar bekletilir.Tepsiye yağlı kağıt serip bir yufkanın yarısını içeri yarısını dışarı serilir.Sostan döküp ikinci yufka da aynı şekilde karşısına serilir,yine sos döküp ortaya da üçüncü yufka serilir.Kıymalı harcın yarısı tepsiye döşenir.Kenardaki yufkaları kıymanın üzerine kapayıp sostan üzerinede dökülür. 200 derecede kızarana kadar pişirilir.Piştikten sonra üzerini tepsi ve örtüyle kapatıp10 dk dinlendirildikten sonra rulo gibi sarıp dilimleyip servis edilir.Kalan malzemeyle ikinci tepsi de aynı şekilde yapılır.





 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder