MALZEMELER
Tarif birebir portakal ağacı’ndan.Yıllar önce yaptığım ilk nutellalı pastam çok beğenerek yapmıştım.Tahminim 2008 yılı ve Yalova’da bu fotoğrafı çekerken bir gün blog açarda bu fotoğrafı koyarım diye aklımdan bile geçmemişti.
2 paket kedi dili bisküvi(400 gr)
2 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı neskafe
2 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 küçük kavonoz nutella
1 paket labne peyniri
Kakao
Damla çikolata
HAZIRLANIŞI
Ilık su ile kahveyi karıştıralım.(içine şekere gerek yok yeteri kadar tatlı oluyo)kelepçeli kalıba streç film döşeyelim.
Bisküvileri kahveli suya birkere batırıp hemen çıkartalım, teker teker kalıbın kenerlarına yanyana döşeyelim, bir katta altına döşeyelim.
Ayrı bir kapta süt ile şantiyi çırpalım.İçine labne ve nutellayı ekleyip tekrar çırpalım,sırasıyla bir kat bisküvi bir kat krema döşeyelim,bu işlem krema bitene kadar devam edelim.(kalıba döşerken bisküvileri biraz kırmak gerekiyor)
En üste kalan kremayı sürelim ve damla çikolata serpelim onunda üzerine kakao serpelim.1-2 saat dolapta bekletin.( Ben 1 saatte dondurucuda beklettim.) kalıptan çıkartıp kurdele ile bağlayıp 10-15 dakika sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder