MALZEMELER
750 gr kıyma
1 orta boy soğan
3 dilim ufalanmış ekmek içi
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz,pulbiber,karabiber,kekik,kimyon
2 orta boy domates
4-5 adet orta boy patates
1 bardak süt
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi(arzunuza göre)
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayalım,soğutup kabuklarını soyduktan sonra süt ve tereyağ ilave ederek püre yapalım.
Ekmek içi, rendelenmiş soğan,yumurta,tuz ve baharatı katıp kıymayla birlikte 10 dakika yoğuralım.Malzemenin tümünü 10-12 parçaya ayırıp yuvarlayalım.Köftelerin ortasını bastırıp birer çukur oluşturup,bu çukur kısımlara patates püresini bir torbayla veya kaşıkla dolduralım.
Fırın tepsisinin dibine küçük doğranmış domatesleri yerleştirelim.Domateslerin üzerine köfteleri koyun 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirip üzerlerine kaşar peyniri serpip,10 dakika daha pişirelim altında oluşan domates sosunu üzerlerine gezdirip, servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder