MALZEMELER
3 Su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı dometes salçası
2 iri soğan,arzuya göre 2-3 diş sarımsak
4-5 adet ince doğranmış taze soğan
1 demet maydonoz
1 tatlı kaşığı dolusu kimyon
2 adet limon
Yeterince tuz ve pulbiber
1 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yeterince kıvırcık veye marul
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış kırmızı mercimeğe üzerine biraz çıkacak kadar su koyup kısık ateşte haşlayın .Suyunu çekince dibine tutmadan ateşten indirin.Üzerine bulguru boşaltıp karıştırın.Soğuyup dinlenmesi için bir kenara bırakın.İnce ince kıyılmış soğanı zeytinyağında öldürün,içine salçayıda katıp biraz ateşte karıştırın,sonra soğumuş mercimekle bulgurun üzerine dökün.Tuz,kimyon ezilmiş sarımsak,pulbiber katıp iyice yoğurun.Servis yapmadan önceiçine ince kıyılmış maydonoz,taze soğanları karıştırın üzerinden zeytinyağ ve limon gezdirin.Bir kez daha yoğurup köfte biçimi verip marul yaprakları ile servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder