İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

BULGURLU CEVİZLİ BÖREK




                      
MALZEMELER
5 adet  yufka
İç Malzeme
250 gr kıyma
1 su bardağı bulgur
1 adet havuç
1 çay bardağı ince doğranmış ceviz içi
2 orta boy soğan
Arzuya göre baharat ve tuz
Bir tutam maydonoz
Kızartmak için 2 adet çırpılmış yumurta,galeteunu  ve ayçiçek yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle 1su bardağı ince bulgura 1 su bardağı kaynar su ekleyip bir kenara alalım.  Soğanı ince ince doğrayalım az  yağda biraz öldürüp kıymayı ekleyip kavuralım,rendelenmiş havucu ve tuzunu ekleyip biraz çevirdikten sonra altını kapatalım.Bulguru,cevizi, pulbiber, karabiber  ve doğranmış maydonozu ekleyip karıştıralım.
5 yufkayı üst üste koyup sigara böreği yapar gibi 8 parçaya bölelim.Her parçaya kıymalı harcımızdan koyup 2şer kat yufkayla sigarabörağinin kalını gibi saralım.
Böreklerimizi önce çırpılmış yumurtaya sonra galete ununa bulayıp bol yağda kızartıp bir kağıt havlu üzerine alalım.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder