İzleyiciler

29 Mart 2016 Salı

TAZE BAHARATLI FIRIN PATATES





Genelde kuru baharatlarla  yaptığım fırın patatesi bu sefer yeğenim Büşra'nın tavsiyesiyle taze baharatlarla lezzetlendirdim.Kışlık patateslerim çimlenmeye başladığı için kabuklarını soyarak yaptım(patateslerin kabuklarını soymadan çok iyi yıkayarak  yapabilirsiniz)Dilerseniz kahvaltı sofranıza veya bir et yemeğinizin yanına  garnitür olarak kolaylıkla yapılabilir bir lezzet... 



MALZEMELER

4-5 adet patates
1 tutam taze fesleğen
1 tutam taze kekik
1 diş dövülmüş sarımsak
1 dal biberiye
Pulbiber,tuz,zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

Patateslerin  kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğruyalım.Tüm  yeşil baharatları,sarımsağı,zeytinyağını döküp harmanlayalım.Bir fırın kabına tüm malzemeyi  döküp 200 derece fırında, patatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edelim...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder