Genelde kuru baharatlarla yaptığım fırın patatesi bu sefer yeğenim Büşra'nın tavsiyesiyle taze baharatlarla lezzetlendirdim.Kışlık patateslerim çimlenmeye başladığı için kabuklarını soyarak yaptım(patateslerin kabuklarını soymadan çok iyi yıkayarak yapabilirsiniz)Dilerseniz kahvaltı sofranıza veya bir et yemeğinizin yanına garnitür olarak kolaylıkla yapılabilir bir lezzet...
MALZEMELER
4-5 adet patates
1 tutam taze fesleğen
1 tutam taze kekik
1 diş dövülmüş sarımsak
1 dal biberiye
Pulbiber,tuz,zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Patateslerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğruyalım.Tüm yeşil baharatları,sarımsağı,zeytinyağını döküp harmanlayalım.Bir fırın kabına tüm malzemeyi döküp 200 derece fırında, patatesler yumuşayıp kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edelim...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder