Çok iyi bir blog yazarı değilim. Yaptığım her tarifin bir hikayesi vardır uzun uzun yazabilirim aslında ama hep bir çekince var bende düzgün cümleler kuramamak belki tarif için sayfama girenleri sıkmak gibi, aynı şeyi instagram için de yaşıyorum, yazıyorum sonra vazgeçiyorum.Bir de tuhaf gelebilir ama yaptığım hiç bir şeyi beğenmemek, çektiğim fotoları beğenmeyip bir türlü paylaşamamak gibi de bir huyum da var.Böyle olunca da çok ara veriyorum tarif yazmak için. Bunun için özür diliyorum takip edenlerimden.Oysaki hiç kimse mükemmel değildir, olduğu kadar....
MALZEMELER
KEK HAMURU İÇİN:
3 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı margarin
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı süt
1 su bardağı hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kremayı hazırlayalım.Un,şeker vanilya limon kabuğu rendesini bir tencerede karıştıralım ve sütü ekleyip ocağa alalım.Katılaşıp pişen kremanın altını kapatıp margarin ekleyelim ve mikserle çırpıp soğuması için kenara alalım.
Yumurta aklarını sarılarından ayıralım.Şeker ile yumurta aklarını köpürene kadar çırpalım.Yumurta sarılarını,unu ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika çırpalım ve mikserimizi kaldıralım.Rendenin ince tarafı ile rendelediğimiz limon kabuğunu ekleyip kaşıkla karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen fırın tepsisine hamurumuzu düzgün bir şekilde yayalım.170 derece kızdırılmış fırında en fazla 7-8 dakika pişirelim.( Püf noktası burada kesinlikle hamuru fırında kurutmayacağız.)Eğer üstü kızarıp havalandıysa olmuş demektir.Fırından çıkarır çıkarmaz üst kabuğu soyabildiğimiz kadar soyalım ve nemli bir bezle beraber rulo saralım.İlk sıcaklığı gidince rulomuzu açalım ve kremamızı sürüp küçük küçük rulolar saralım.(kekimizi enlemesine 3 eşit parçaya kesiyoruz ve her rulomuzdan 6 eşit pastacık elde ediyoruz) Hazırladığımız ruloları önce biraz sütle ıslatıp bol hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder