Evde kalan kedidili bisküvilerini değerlendirmek için yaptığım muzlu kedidilli pasta.Bu pastanın adı bir çok yerde malaga olarak geçiyor.Ben çok kremalı ve yoğun çikolata tadı almak istemediğim için biraz az krema ve çikolata kullandım,orjinali yoğun krema ve çikolatalı.
MALZEMELER
12 adet kedidili
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
6 adet küçük boy muz
100 gr bitter çikolata
100 gr sütlü çikolata
50 gr beyaz çikolata
1 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI
Kedidili bisküvilerini tek tek süte batırıp çıkaralım.Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar krem şanti sürelim ve ortadan ikiye böldüğümüz muzları üzerlerine yerleştirelim.
Yağlı kağıt üzerine dizdiğimiz pastacıkların üzerine benmaride erittiğimiz sütlü,bitter çikolata karışımını yavaş yavaş kaşıkla gezdirelim ve kenarlarını düzeltelim.Ayrı bir benmaride erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder