İzleyiciler

12 Kasım 2015 Perşembe

MUZLU KEDİDİLLİ PASTACIKLAR (MALAGA)



Evde kalan kedidili bisküvilerini değerlendirmek için yaptığım muzlu kedidilli pasta.Bu pastanın adı bir çok yerde malaga olarak geçiyor.Ben çok kremalı ve yoğun  çikolata tadı almak istemediğim için biraz az krema ve çikolata kullandım,orjinali yoğun krema ve çikolatalı.

MALZEMELER

12 adet kedidili
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
6 adet küçük boy muz
100 gr bitter çikolata
100 gr  sütlü çikolata
50 gr beyaz çikolata
1 çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI

Kedidili bisküvilerini tek tek süte batırıp çıkaralım.Üzerlerine bir yemek kaşığı kadar krem şanti sürelim ve ortadan ikiye böldüğümüz muzları üzerlerine yerleştirelim.




Yağlı kağıt üzerine dizdiğimiz pastacıkların üzerine benmaride erittiğimiz sütlü,bitter çikolata karışımını  yavaş yavaş kaşıkla gezdirelim ve kenarlarını düzeltelim.Ayrı bir benmaride erittiğimiz beyaz çikolata ile süsleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebiliriz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder