Kavala aslında bir çeşit un kurabiyesi tek farkı un ile bademin birlikte kavrulması.İsmini de Yunanistan daki bir sahil kasabası olan Kavala dan almış...Ben de çok sevilen bu kurabiyeyi ilk defa denedim fakat tarifini aldığım kitaptan ölçüler pek tutmadı ben bir şekilde kurtardım ve çok beğenildiği için tarifi paylaşmak istedim.
MALZEMELER
1,5 kap toz badem(165 gr)
3 kap (330 gr) un
1,5 kap(180 gr) pudra şekeri
200 gr tereyağı(oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı file badem
HAZIRLANIŞI
Un ve bademi tavaya koyup kokusu çıkıp rengi hafif koyulaşana kadar kavurup kenara soğumaya bırakalım..Ayrı bir kapta yarım kap pudra şekeri,vanilya,tereyağ,yumurta ve kabartma tozunu çırpalım.Ben ölçülerin tutacağını düşünüp tüm malzemeyi karıştırdım fakat hamur şekil almayan zor bir hamur oldu.O yüzden tavsiyem çırpılan yağlı karışıma un , badem karışımını azar azar şekil verebilecek kolaylıkta olana kadar eklemek.Hamur kıvamını aldıktan sonra artanı koymamak az gelirsede un eklemek.Hamur şekil alabilecek kıvama geldikten sonra file bademide ekleyelim.Hamurdan biraz koparıp merdane ile yarım cm kalınlığında açalım.Büyük bir çay bardağı ile yarım ay şekli verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirip fırından çıkardıktan 5 dakika sonra pudra şekerine bulayıp servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder