Her zaman söylediğim gibi yöresel lezzetleri o yörenin ustaları güzel yapar.Ben de Yeşimce yapmaya çalıştım...
MALZEMELER
3-4 adet patates
1 su bardağı kadar domates suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
Yeteri kadar tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Servis tabağımıza önce kızarmış patatesleri yerleştirip üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.Kavrulan etleri yoğurdun üzerine yerleştirelim.Son olarak tereyağı domates suyu ve salçasıyla bir sos hazırlayıp sosu etlerin üzerine dökelim.
YOĞURT SOS
1 Büyük kase süzülmüş yoğurt
2-3 dişsarımsak
MARİNESİ İÇİN
1 adet soğan
1 yemek kaşığı süt veya sirkede olabilir
2 yemek kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Biftekleri mümkün olduğu kadar ince julyen doğrayalım.Soğan ve sarımsağı doğrayıp üzerine yağı ve sütü veya sirkeyi ekleyip etleri ilave edelim ve marine edilmesi için bir kenara alalım.Patatesleri soyarak kibrit çöpü şeklinde kızartmalık doğrayıp bol sıvı yağda kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.Kavurma tavasına az sıvı yağ ekleyip marine ettiğimiz etleri kavurarak pişirelim,baharatları ekleyelim.Servis tabağımıza önce kızarmış patatesleri yerleştirip üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirelim.Kavrulan etleri yoğurdun üzerine yerleştirelim.Son olarak tereyağı domates suyu ve salçasıyla bir sos hazırlayıp sosu etlerin üzerine dökelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder