İzleyiciler

28 Ekim 2014 Salı

SEMİZOTU YATAĞINDA ARAP KÖFTESİ




               Bu tarif mevsimine göre pazı,ıspanaklada yapılabilir.Ben bu sefer semizotu kullanmayı tercih ettim.Yöresel lezzetleri her zaman hangi yöreye aitse o yörenin yapanları, daha güzel yapar bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.






MALZEMELER

1 demet semizotu
500 gr süzme yoğurt
3-4 diş sarımsak
Tuz

KÖFTESİ İÇİN
150 gr çiğköftelik et(ben bu sefer koymadım)
1 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
Tuz-kimyon -karabiber

KIZARTMAK İÇİN

Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber ve domates salçası karışımı

HAZIRLANIŞI

Köfte için tüm malzemeyi derin bir kaba alalım avuç içi ile az su ekleyip yoğuralım.Un ve yumurtayı biraz yoğurduktan sonra en son ekleyelim. Misket köfteler hazırlayalım.Köfteleri  tuzlu suda haşlayıp bir süzgeçe alalım.Semizotlarını yıkayıp süzdürelim.Sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp servis tabağına alalım.Misket köftelerini  zeytinyağında kızartalım,biraz kızarınca salçayı ekleyip karıştıralım,biraz soteledikten sonra ılınınca yoğurtlu karışıma ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder