İzleyiciler

21 Mayıs 2014 Çarşamba

KÖRİ SOSLU TAVUK



Akşam yemekleri için çok özel bir lezzet Köri Soslu Tavuk hale denemeyen varsa mutlaka denesin...



MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
1 kase doğranmış taze mantar(ben porçini mantar kullandım)
1 küçük kutu krema
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet sarı biber
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı köri
1 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
Tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle tavukları julyen doğrayalım.Tavayı kızdıralım yağı ve tavukları ekleyelim ve 3-4 dakika soteleyip mantarı ve julyen doğradığımız biberleri,sarımsağı ekleyip 4-5 dakika kadar daha soteleyip kremayı,unu, tuzu ve köriyi katıp karıştıralım.(Baştan biraz sulu gözükebilir sonradan çekicektir)Ateşte biraz daha pişirip altını kapatalım.Patates kızartması veya akdeniz salatayla servis edelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder