İzleyiciler

17 Nisan 2014 Perşembe

SEPET PASTA

Bu sıralar yeni tariflere  pek zaman bulamıyorum.Pazarları renklendiren çilekleri görünce daha önce yapmış olduğum çilekli  sepet pastayı paylaşmak istedim sizlerle, bir tv programında görmüştüm sepet şeklini...  İçini kendi arzuma göre yapıp ,sepet şeklinde süsledim...



MALZEMELER

5 adet yumurta(sarısı ve beyazı ayrılmış)
5 çorba kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

KREMASI İÇİN

200 gr çikolata
100 gr sıvı krema
1 paket hazır kakaolu pasta kreması
1,5 su bardağı süt(pasta kreması için)
Beyaz krema için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
(1 çay bardağı parça çikolata)

ÜZERİ İÇİN:
1 Paket tart jöle(2,5 çay bardağı su ve 3 yemek kaşığı şekerle pişirilmiş)
Meyveler:Arzunuza göre her meyve olabilir.Ben kivi,muz,çilek ve siyah üzüm kullandım.(siyah üzüm yerine böğürtlende kullanılabilinir)

HAZIRLANIŞI

Pastamızın keki için,şekerin yarısı ile yumurtaların beyazlarını köpük köpük oluncaya kadar mikserle 7-8 dakika kadar çırpalım.Ayrı bir kapta geri kalan şeker ve yumurta sarılarını krema gibi olana dek çırpalım.Unu, kakaoyu ,kabartma tozunu  eleyerek ekleyelim.Yumurta beyazlı karışımı unlu karışıma spatula yardımı ile yumurtanın köpüğünü söndürmeden,alttan üste doğru havalandırarak yapalım.Yağlı kağıt serilmiş 24 cm lik yuvarlak kalıba dökelim. 170 derece fırında  kontrollü bir şekilde pişirelim,kürdan testi yapıp piştiğinden emin olup fırından çıkaralım.Kekimizi kalıptan çıkartıp soğumaya bırakalım.
Kreması için çikolatayı benmari usulü ile eritelim,kremayı ekleyip iyice çırpalım.Pasta kremasınıda sütle hazırlayıp ikisini iyice karıştırıp biraz soğutalım.Krem şantiyide  1 bardak sütle hazırlayalım.
Pasta kekimizi 3 eşit parçaya bölelim.Krem şantiyi minik doğranmış çilek parçaları ile karıştırıp ilk kekimizin üzerine dökelim,biraz çikolata parçaları serpelim ve ikinci kekimizi yerleştirelim ve üzerine çikolatalı kremadan sürüp biraz doğranmış muz ve çikolata parçası serpip Üçüncü kekimizi yerleştirelim.Pastamızın üstüne çikolatalı kremedan  sürelim.(Pastayı böylece bir gece buzdolabında dinlendirelim)
Kenarlarına sepet şekli vermek için  krema torbamıza  tırtıllı uç takalım.Kenarlara aşağıdan yukarı doğru 1cm aralıklı şeritler çekelim ve her şeritin üzerinden,bu sefer enine  daha kısa şeritler geçelim.Bir tane yapıp bir tane atlayalım ve sepetimizi oluşturalım.Üzerine meyvelerimizi dizelim.Bir paket tart jölesi hazırlayalım.Meyvelerin üzerine fırça yardımıyla jöleyi sürelim.(hem parlaması hemde meyvelerin kararmamaları için) 2-3 saat soğuttuktan sonra servis edebiliriz. 










2 yorum:

  1. offf yeşimcim olsada şimdi hüpletsem mideme bayram versem ellerine sağlık canım harika hem mideye hem gözlere ziyafet bu pasta ...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim canım...

    YanıtlaSil