İzleyiciler

24 Nisan 2014 Perşembe

ALA NAZİK


Bugün  akşam  menümde ala nazik vardı.Gaziantep mutfağına ait olan  bu yöresel yemeğin çok farklı tarifleri var, ben kendi usulümle yaptım,umarım sizlerde beğenirsiniz...





MALZEMELER

3 adet boston patlıcanı
300 gr kıyma(tek çekim dana kıyma)
1 adet soğan
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı domates salça
Karabiber,kırmızıbiber,tuz
Üzeri için:Domates,kırmızı biber,yeşilbiber

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları közmatikte közleyip kabuklarını soyalım ve küçük küçük doğrayalım.(Ben yazın közleyip dondurucuya koyduğum patlıcanları kullandım)Patlıcanları servis tabağına alalım,üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim.Soğanı ince ince kıyalım(orjinallerde soğan kullanılmıyor) ve tereyağında biraz soteleyelim kıymayıda ekleyip kavuralım salça ve baharatları ekleyip kavurduğumuz kıymayı yoğurtlu patlıcanın üzerine dökelim.Teflon tavada kızarttığımız biberlerle ve üzerine kızdırıp döktüğümüz tereyağla servis edelim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder