İzleyiciler

4 Nisan 2014 Cuma

HAVUÇLU KEK

Klasikleşmiş bir lezzet,çok sevdiğim tatlardan havuçlu kek...



MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker( tercihe göre sade yapılacaksa  2 su bardağı şeker kullanın)
1    su bardağı sıvıyağ
3 orta boy havuç(2 su bardağı)
1 su bardağı ceviz içi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı silme tarçın

SOSU  İÇİN
Vanilyalı puding
3.5 su bardağı süt

HAZIRLANIŞI

Havucu rendenin ince tarafından rendeliyelim.Ceviz içi ve  tarçını karıştıralım.Yumurta ve şekeri iyice çırpalım,sıvıyağını ekleyelim.Un ve kabartma tozunu ,vanilyayı döküp karıştıralım.Son olarak havuç ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştıralım.Yağlanmış yuvarlak tepsiye dökelim (26 cm lik)170 derecede kızarana kadar pişirelim.
Kekimiz soğuduktan sonra üzerine 3,5 su bardağı sütle hazırlanmış vanilyalı pudingi dökelim tarçın serpip servis edelim.
Arzuya göre havuçlu keki muffin kalıplarına döküp tek porsiyonlukda yapabilirsiniz.Çikolata tadını sevenler kek hamuruna 1 çay bardağı kadar parça çikolatada ilave edebilirler.Ben bu sefer şeker hamurundan yaptığım havuçlarla kekimi  süsledim...








3 yorum:

  1. Bugun bu keki yaptim, bayildik valla,super oldu,simdiye kadar yaptigim havuclu cevizliler boyle super olmuyordu,ne de olsa yesim farki:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım çok teşekkür ederim ama o senin elinin lezzetidir...

      Sil
  2. Bu keki yaptim,super oldu,tadina doyamadik, valla on uzerinden on numara bir tarif:-)

    YanıtlaSil