MALZEMELER
5 adet yufka
250 gr margarin veya tereyağ(yarısı margarin yarısı tereyağda olabilir)
50 gr kadar buğday nişastası
İÇİ İÇİN:
5-6 adet orta boy patates
Tuz-karabiber-pulbiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle patatesleri soyup haşlayalım ve sıcak sıcak çatalla iyice ezelim.Arzumuza göre pulbiber,karabiber,tuz ekleyip karıştıralım.Yağı yakmadan eritelim.
Yufkayı ortadan ikiye keselim ve yağlayalım.
Elek veya süzgeç yardımı ile nişasta serpelim.
Yuvarlak kısma iç harcımızı koyup tepsimizin boyuna göre rulo saralım.
Tüm yufkaları bu şekilde yapıp tepsiye dizelim.Kalan yağımıza bir tatlı kaşığı tepeleme nişasta koyup iyice karıştıralım ve böreğin üzerine bir fırça yardımıyla sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder