İzleyiciler

18 Şubat 2014 Salı

DEREOTLU SEBZE ÇORBASI

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak sıcak bir çorba...



MALZEMELER

1 adet küçük boy havuç
1 adet küçük boy kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2,5su bardağı süt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet tavuk bulyon
1 tutam dereotu 
Kıvama göre su

HAZIRLANIŞI

Havucu,kırmızı biberi ve yeşil biberi çok incecik doğrayalım.



Sıvı yağda doğradığımız sebzeleri soteleyelim.Tereyağını ve unu ekleyip  un kokusu gelene kadar biraz kavuralım.1 su bardağı kadar su ekleyip unu çözdürelim.Sütü ekleyip karıştırarak kaynatalım.Tavuk bulyonu ekleyelim ve çorbanın  kıvamına göre sıcak su ekleyelim.Bir taşım daha kaynatıp bol dere otu serpelim.(Bulyon tuzlu olduğu için tuz eklemiyorum, damak zevkinize göre tuz ekleyebilirsiniz)

NOT:İsmi sebze çorbası olduğu için arzuya göre minik doğranmış brokoli,kabak v.b. sebzeler de doğranabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder