İzleyiciler

20 Ocak 2014 Pazartesi

RULO KATLI PASTA (ABURCUBUR PASTASI)





Bu pasta için tercihe göre 3 katlı hazır pandispanya keki de kullanabilirsiniz.

MALZEMELER

Keki İçin:
5 adet  yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı kakao
2 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI İÇİN

1 paket hazır kakaolu pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 küçük kutu  süt krema(200 gr lık)
200 gr bitter kuvertür çikolata

İÇİ İÇİN:

4 adet muz
1 çay bardağı parça çikolata
1 çay bardağı file fıstık veya çikolata kaplı fıstık draje
1 çay bardağı neskafeli şekerli su

ÜZERİ İÇİN

1 Paket eti bitter kare çikolata
1 çay bardağı file fındık
1 çay bardağı file fıstık
1çay bardağı şekerleme ve benzeri
1 kahve fincanı bitter pirinç patlağı
1 çay bardağı bonibon çikolata
50-60 adet kader rulo kat

HAZIRLANIŞI

Öncelikle pandispanya kekimizi hazırlayalım.Yumurtalarımız kesinlikle oda sıcaklığında olmalı.Yumurtaların sarıları ve beyazlarını çok dikkatli bir şekilde ayıralım.Yumurta beyazına şekerin yarısını ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekerin yarısı ve  sıcak suyu ekleyip iyice çırpalım.Toz malzemenin  hepsini bir kapta karıştırıp, eleyerek  yumurta sarılı karışıma ekleyelim.Bu karışımıda köpük köpük olan yumurta beyazına spatula yardımı ile yumurta beyazını söndürmeden aşağıdan yukarıya doğru karıştırarak ekleyelim.Homojen bir hamur elde edene kadar karıştırdıktan sonra  yağlı kağıtla kapladığımız 24 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıba boşaltalım.170 derecede önceden ısıtılmış fırında batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişirelim(ilk yarım saat fırının kapağını kesinlikle açmayalım)Pişen pandispanya kekimizi bir tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakalım.
Kekimizi  pastamızı oluşturmadan bir gün önce yaparsak daha iyi sonuç alırız.
Kremamız için süt kremasını ısıtıp kuvertür çikolatayı eritelim ve soğutalım.Pasta kremasını sütle çırpalım ve soğuyan çikolatalı karışıma karıştırarak iyice çırpalım.
Pandispanya kekimizi 3 eşit parçaya keselim.Keklerimizi kahveli şekerli su karışımı ile çok hafif ıslatalım.İlk kata pasta kremamızı enine böldüğümüz muzumuzu parça çikolata vb. serpip tekrar kremayla kaplayıp 2inci katımızı üzerine koyup aynı işlemi ordada tekrarlayıp 3üncü kekimizi koyup kalan kremayla pastamızı sıvayalım.

Kenarlara rulo katları dizelim.Üzerine iştediğimiz gibi şekerlemeleri,fındığı,fıstığı serpelim  ve servis edelim.








.




6 yorum:

  1. Kaç paket rulokat kulladiniz ben bimden cizmeci time marka 2li paketlerden iki tane aldım sizce yeterli olur mu pazar günü misafirlerim var mahcup olmak istemem az gelir derseniz daha alayım.

    YanıtlaSil
  2. İçinde kaç adet bulunduğuna bağlı. 24 cm lik çembere 60 adet olması gerekiyo kırılanlar da oluyo ,yani ne kadar fazla alırsanız o kadar iyi.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar pastanız nefis görünüyor ,bir benzerini bende kızımın doğum günü için hazırlamıştım ellerinize sağlık,bloğunuzu takibe aldım bana da beklerim.

    YanıtlaSil
  4. Yesim Hanim ellerinize saglik pasta tek kelimeyle kusursuz görünüyor ben biraz geç farkettim tarifinizi, umarim cevap verebilirsiniz tek sorum ben keki sade yapmayi tercih etmek istiyorum diger ölçülerde bir degisiklik olur mu ki acaba? hani kakao biraz daha koyultuyor ya kivami daha fazla mi un ekleyecegiz bu durumda evetse de ne kadar daha fazla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Bende yorumunuzu yeni gördüm kusura bakmayın.Kakao miktarı kadar un yeterli olacaktır.Sevgiler...

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil