İzleyiciler

31 Ocak 2014 Cuma

MAYALI AY ŞEKLİ


       Görüntü  olarak ay çöreğine benzesede yapımı ve lezzeti farklı bir poğaça Mayalı Ay şekli...




MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı su
1 küçük paket yaş maya(veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 yumurta akı
Alabildiği kadar un

Ara katlar için:1 paket margarin
Üzeri için:2 yumurta sarısı çörek otu veya susam

İç Harcı  için:Peynir ve maydonoz.

HAZIRLANIŞI

Suyu biraz ılıtalım ve mayayı içinde çözdürelim.Tüm sıvı malzemeyi iyice karıştırıp tuzu ve şekeri ekleyip azar azar unu katalım ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Diğer tarafta margarini eritelim ve ılınmaya bırakalım.

                                 Hamuru 9 yada 10 eşit bezeye  bölüp yuvarlayalım.




Her bezeyi 25 cm kadar açıp büyütelim.


Ve bir fırça yardımıyla erittiğimiz yağı sürelim.



Katlayıp bir kare hamur elde edelim.Buzdolabında 1 saat kadar dinlenmeye bırakalım.(Kışın buzdolabına koymasakta olur)


Her hamuru kare şeklinde açıp dörde bölelim.


İçine peynirli harcımızı koyup  rulo sarıp kıvıralım.


Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu veya susam serpip 200 derecede kızarana kadar pişirelim.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder