Erzurum'un meşhur kadayıf dolması bende yeşim'ce yapmaya çalıştım ...
MALZEMELER
500 gr tel kadayıf
4-5 adet yumurta
200 gr ceviz içi
Yarım çay bardağı süt (ben koymadım)
ŞERBETİ İÇİN
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
KIZARMAK İÇİN
3 su bardağı ayçiçekyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbetimizi kaynatalım.Şeker ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatıp bir kenara soğumaya bırakalım.
Kadayıfı elimizle havalandırarak iyice didelim.Tel kadayıftan avuç içimiz kadar alıp tezgaha yayalım(avuç içinde dolma sarar gibide sarabilirsiniz)kenarına ceviz içinden koyup kenarlardan kıvırarak dolma sarar gibi rulo saralım.Tüm kadayıfları aynı şekilde hazırlıyalım.Yumurtaları geniş bir kaseye kırıp iyice çırpalım.Kadayıf dolmalarını yumurtalı karışıma batırıp elimizle sıkıp bir tepsiye alalım ve biraz süzüldükten sonra kızdırdığımız bol yağın içerisinde pembeleşene kadar kızartıp soğumuş şerbetimize atalım..2-3dakika şerbette tutup çıkartıp servis tabağınıza alabilirsiniz.
Elinize sağlık, özellikle kadayıfları çok severim, kadayıf dolması da sevdiklerimdendir. Bu arada aramıza hoş geldiniz, Demet Hanım'ın bloğundan öğrendim bloğunuzu, güzel yayınlara, güzel dostluklara :) Sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim...
YanıtlaSil