İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

LOKUMLU KURABİYE




                                     
MALZEMELER

1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un
20 adet sade lokum
Üzeri için bir kase file fındık ve yumurta akı

HAZIRLANIŞI

Eritilip soğutulmuş margarin,yoğurt,sıvıyağ ve k.tozu çırpma teliyle iyice çırpılır .Un azar azar yedirilir  kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Hamur 15 dakika dinlendirilir.
Hamur 4 eşit parçaya bölünür.Her parça merdaneyle açılıp  3no tırtıklı yuvarlak volovon kalıpla  parçalar kesilir kalanlar tekrar yoğrulup açılır.
Her parçaya yarım lokum yerleştirilip poğaça gibi kapatılıp üzeri önce yumurta akına sonra file fındığa batırılıp tepsiye dizilir.170 derecede pembe kalacak şekilde pişirilir.Soğuduktan sonra  arzuya göre pudra şekeri serpilir.

NOT: Ben hamurunda şeker kullanmadım tatlı seven  arzu ederse  1 veya 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder