İzleyiciler

22 Kasım 2013 Cuma

KLASİK SADE KEK




MALZEMELER
 3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
Arzuya göre limon veya portakal  kabuğu rendesi
Üzeri için kırılmış fındık içi

HAZIRLANIŞI
 Yumurta ve şekeri köpürene  kadar iyice çırpalım.Sütü  ekleyelim.1 su bardağı unu eleyerek katalım, sıvıyağını ekleyelim,kalan unu  ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim biraz daha çırpalım. Rendelediğimiz limon kabuğunu katıp kaşıkla karıştıralım.Katı yağla yağlayıp unladığımız kek kalıbına harcımızı döküp üzerine fındık kırıntıları serpelim 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan kızarana kadar pişirelim.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder