MALZEMELER
1 kg dana kuşbaşı
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
4-5 adet közlenmiş patlıcan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
2 su bardağı süt
tuz ve karabiber
HAZIRLANIŞI
Etli Sotenin Hazırlanışı
Kızdırılan teflon tencereye etler atılıp suyu çekene kadar pişirilir.Biraz sıvı yağ eklenir,doğranmış soğanlar katılarak iyice sote edilir.Salçası ve kaynatılmış su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Arzuya göre sotelenirken sivri biber ve domates ilave edilebilir.)
Beğendinin Hazırlanışı
Patlıcanlar közlenir.Kabukları soyularak küçük küçük doğranır.Tencereye tereyağını koyup içerisine un ilave edilerek kavurulur.Patlıcanlar unun içerisine alınıp birlikte biraz daha kavurulur.Soğuk süt ilave edilerek karıştırılır.Tuz ve karabiber eklenir.Kaşar peyniri katılır.Servis tabağına alınıp ortası çukur haline getirilir.Bu çukur kısıma etli sote doldurularak servise hazır hale getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder