İzleyiciler

4 Ağustos 2024 Pazar

Kabaklı Börek




Kabaklı Börek

Malzemeler 
5 adet yufka
İç harcı  için
350 gram kıyma 
2 orta boy soğan
1 büyük  boy havuç
4_5 adet kabak
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Bir tutam dereotu
Bir tutam maydonoz 
Bir miktar tuz karabiber,pul biber
Kızartmak için 
2 adet yumurta 
Galete unu
Sıvıyağ

Hazırlanışı 

Kıyma soğan  sıvı yağda kavrulur, rende havuç eklenir, kabaklar rendelenip suyu sıkılır karışıma eklenir,biraz da öyle çok kısa kavrulur baharatlar,tuz ve dereotu eklenip  Ocak kapatılır.
1 adet yufka 8 eşit parçaya bölünür.2 parça üst üste konulur( arasına hiçbir şey sürülmüyecek) birer kaşık kıymalı kabaklı harç dan eklenip geniş bir börek sarılır.
Börekler önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanıp bol yağda kızartılıp bir havlu kağıda alınır.
Not:Yağın çok kızgın olup böreklerin birden kızarmasına izin vermeyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder