İzleyiciler

9 Ocak 2020 Perşembe

ALMAN PASTASI







MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker (1 parmak eksik koydum)
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için :1 çay bardaği file badem NOT:Malzemeler x 2 adet ayrı kek olucak.
__KREMASI İÇİN__
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı  un
2 yemek kaşığı  şeker
1  paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
1 yumurta sarısi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti Arası için
2-3 adet muz
HAZIRLANIŞI Öncelikle süt,un,şeker,vanilya ve limon kabuğu rendesini bir tencerede iyice karıştırıp ocağa alıyoruz.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar iyice pişiriyoruz.Altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. Çırpıcıyla çırpıp soğuması için üzerini streç filmle kapatıp , kenara alıyoruz.
_Keki için__
Yumurta sarıları ve aklarını ayıralım.Yumurta akına şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım, daha sonra sarılarıda ekleyip çırpmaya devam edelim.Kabartmatozu,un ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip çok kısa bir süre karışana kadar çırpalım. 26 cm lik altına yağlı kağıt serilmış kelepçeli kalıba kekimizi dökelim.Üzerine file bademleri serpelim ve 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Aynı işlemi ikinci kekimiz içinde yapıp 2 tane pasta keki elde ediyoruz.
Keklerimiz soğurken 1 su bardağı soğuk sütle 1 poşet şantiyi çırpıp soğumuş olan kremamızla beraber pürüzsüz kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz . Bir sıkma torbası ile kekimizin üzerine sıkıp aralarına muz dilimleri ekliyoruz.Diğer kekide üzerine yerleştiriyoruz ve 2 -3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder