MALZEMELER 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker (1 parmak eksik koydum) 3 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için :1 çay bardaği file badem NOT:Malzemeler x 2 adet ayrı kek olucak. __KREMASI İÇİN__ 2 su bardağı süt 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi 1 yumurta sarısi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı süt 1 poşet kremşanti Arası için 2-3 adet muz HAZIRLANIŞI
Öncelikle süt,un,şeker,vanilya ve limon kabuğu rendesini bir tencerede
iyice karıştırıp ocağa alıyoruz.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar
iyice pişiriyoruz.Altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. Çırpıcıyla çırpıp
soğuması için üzerini streç filmle kapatıp , kenara alıyoruz. _Keki için__
Yumurta sarıları ve aklarını ayıralım.Yumurta akına şekeri ekleyip
köpürene kadar çırpalım, daha sonra sarılarıda ekleyip çırpmaya devam
edelim.Kabartmatozu,un ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip çok kısa
bir süre karışana kadar çırpalım. 26 cm lik altına yağlı kağıt serilmış
kelepçeli kalıba kekimizi dökelim.Üzerine file bademleri serpelim ve 170
derece fırında kızarana kadar pişirelim. Aynı işlemi ikinci kekimiz
içinde yapıp 2 tane pasta keki elde ediyoruz. Keklerimiz soğurken 1
su bardağı soğuk sütle 1 poşet şantiyi çırpıp soğumuş olan kremamızla
beraber pürüzsüz kıvam alana kadar iyice çırpıyoruz . Bir sıkma torbası
ile kekimizin üzerine sıkıp aralarına muz dilimleri ekliyoruz.Diğer
kekide üzerine yerleştiriyoruz ve 2 -3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediyoruz. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder