Poğaça tadında pratik bir tart.Sizler içini arzu ettiğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.Ben mantar kullandım.Mantarlar biraz kararmış olsada lezzetliydi.
MALZEMELER
1 Paket hazır sade kek un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerini bolca kaplayacak kadar susam
İç Malzeme
300 gr kültür mantarı
2 adet yeşil sivri biber
1 adet ince kıyılmış domates
1 yemek kaşığı tereyağı
Pulbiber,tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım.Mantarların kabuklarını soyup iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayalım.Tereyağında hafif suyunu çekene kadar soteleyelim.İnce kıyılmış biberleri ve domatesi ekleyip suyu kalmayacak şekilde pişirelim.Baharatı ve tuzu ekleyip kenara soğumaya bırakalım.
Sıvı yağ,yoğurt ve tuzu iyice karıştıralım.Alabildiği kadar kek un ekleyelim.(çok az kalıyor)10-15 dakika kadar dinlendirelim.Hamuru iki eşit parçaya bölelim.Yağlı kağıt serilmiş 26 cm lik yuvarlak veya dikdörtgen tepsiye hamurun yarısını açıp yerleştirelim.Arasına iç harcı ekleyelim.Hamurun diğer parçasınıda açıp üzerine kapatalım.Üzerine yumurta sarısı sürüp bol susam serpiştirelim.180 derece de kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder