İzleyiciler

22 Mart 2015 Pazar

BEZE




Çok çeşitli beze tarifleri vardır.Ben yıllardır en pratiğinden bu tarifi uygularım.Sizlerlede paylaşmak istedim.

MALZEMELER

3 yumurta akı
3.5 kahve fincanı şeker

HAZIRLANIŞI

Buzdolabına girmemiş ve oda sıcaklığındaki 3 yumurta akına(yumurta sarısı nokta kadar bile karışmayacak) 3.5 kahve fincanı toz şeker eklenip katılaşana kadar 10-15 dakika mikserle çırpılır.Katılaşan yumurta akı arzuya göre 2 ye bölünüp yarısına kürdan ucu ile kırmızı gıda boyası eklenip pembe yapılabilir.Sıkma torbasına  koyulan  yumurta akı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla istenilen şekillerde sıkılıp 100 derece fırında 1-1,5 saat kuruyana kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder