Merhabalar....Bu gün sizlerle artık herkesin bildiği, fakat yıllar önce benim ilk gördüğümde çok mutlu olduğum, ıspanaklı kek tarifini paylaşacağım.Yıl 1999 deprem sonrası gittiğim misafirlikte(o zamanlar blog dünyası, sosyal medyadan uzaktık)gördüğüm kekin yeşil rengi beni büyülemişti, ıspanaktan tatlı olurmuki diye düşünürken, çok lezzetli bir kek ile tanışmıştım ve her yeni bir tarif öğrendiğimde mutlu olan ben o gün çok mutlu olmuştum.Yıllar sonra ilk gördüğüm şekliyle yapıp sizlerle de bu anımı paylaşmak istedim.
MALZEMELER
6 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
2 çay bardağı çiğ olarak suyu çıkarılmış ıspanak suyu
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara kat için:
2 poşet toz şanti
2 su bardağı soğuk süt
Üzeri için:Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpalım.3 kahve fincanı elenmiş unu ekleyelim.Ispanak suyunu dökelim ve kalan unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yağlanmış unlanmış 22x32 cm lik dikdörtgen tepsiye döküp 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişirip soğuttumuz keki ortadan 2 parçaya bölelim.Arasına hazırladığımız krem şantiyi sürüp ikinci parçayı üzerine kapatalım.Üzerine pudra şekeri serpip kare dilimleyerek servis edelim.
NOT:Ben keki 2 ölçü kullanarak hazırladım, sizler ölçüyü yarıya indirip (kabartma tozu 1 paket) daha küçük tepsi kullanarak hazırlayabilirsiniz.
Kekin rengi muhteşem görünüyor, ellerinize sağlık. Katı meyve sıkacağı yerine ıspanak suyu çıkartmanın alternatif başka yolları da var mı ?
YanıtlaSilSevgilerimle.
Çok teşekkür ederim...Ispanağı haşlayıp suyunu kullananlarda var fakat bu rengi elde etmek için, ıspanağın öncelikle çiğ olması gerekiyor.Ispanağı bir doğrayıcıdan geçirip veya çok ince kıyıp temiz bir tülbentten sıkarak suyunu çıkartabilirsiniz.
YanıtlaSilIspanakları robotta ceksem kendini de koysam olmaz mi tm anlamadim cevap yazarsaniz cok sevinirim kizim cok istiyor bu keki
SilIspanağı püre halinde de koyabilirsiniz tabiki.Fakat berrak bu şekilde yeşil renk için sadece suyu.İnc bir süzgeçtende geçirebilirsiniz.
YanıtlaSil