İzleyiciler

8 Haziran 2014 Pazar

KARAMELLİ KURABİYE


Karamel tadının kurabiye ile buluşması...



MALZEMELER

1 paket yumuşatılmış margarin
1 yemek kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı toz şeker
6-7 adet kırılmış petibör bisküvi
2,5 su bardağı un

Karemeli için:
İşinizi kolaylaştırmak açısından arzunuza göre hazır karamel sos kullanabilirsiniz.Kendiniz yapmak isterseniz tarifi aşağıda, fakat biraz dikkat isteyen bir sos şekeri fazla yakmamak gerekiyo.

1 su bardağı toz şeker
Yarın su bardağı krema
5 yemek kaşığı tereyağ
Sos tenceresine şekeri koyalım.Hiç karıştımadan şekerin erimesini bekleyelim.Şeker eriyince tereyağını ekleyelim ve çırpma teliyle karıştıralım.Tereyağda eriyince ocaktan alıp, kremayı ekleyip hızlı bir şekilde karıştıralım.Kremayı iyice yedirdikten sonra karemel sosumuz hazırdır.

HAZIRLANIŞI

Margarin, tereyağ ve toz şekeri iyice yoğuralım.Bisküvileri elimizle ufalayıp karışıma ekleyelim unu ilave edelim.Hamuru 15 dakika kadar dinlendirelim.Hamurdan parçalar kopartıp merdane ile açalım ve biri büyük, biri daha küçük 2 yuvarlak volovon kalıbıyla keselim.Küçük olanın içini kalpli veya yıldızlı kalıpla keselim .Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip 170 derecede  pembeleşene kadar pişirelim.
Düz olan kurabiyeye karameli sürelim.Ortası kalpli olana pudra şekeri serpelim ve karamelin üzerine yerleştirelim.
Bu tarif karamelli kurabiye için fakat aynı şekilde marmelatlı vb. soslarlada yapılabilir.Ben yıldızlı olanlarda ahududu marmelatı kullandım.




1 yorum: