Yaptığım bütün baklava çeşitlerinde genelde hep aynı hamur çeşitini kullanıyorum.Bu tatlıların yapım aşamalarını ilerleyen zamanlarda tekrar yaptığımda paylaşıcam inşallah.Bu fotoğrafların kenarda durmasına gönlüm razı olmadı o yüzden tarifini ve çeşitleri yayınlıyorum...
3 Yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı limon suyu
Alabildiği kadar un
AÇMAK İÇİN
500 gr Nişasta
ÜZERİ İÇİN
250 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
İÇ MALZEME
500 gr fındık ve ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
6 su bardağı su
6 su bardağı şeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzeme karıştırılıp azar azar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.Hamur 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.Hamurdan cevizden küçük bezeler hazırlanır ve avuç içinden biraz büyük açılıp 10 ar 10ar üst üste koyulur ve her 10 lu hamur tepsimize göre açılır.Hepsinin arasını ceviz ,fındık içi koyulur. En son hamuruda koyduktan sonra istediğimiz gibi kesip baklavamızın üzerine kızdırdığımız tereyağ ve sıvıyağ karışımını dökelim.180 derecede ağır ağır kızarana kadar pişirelim.
Baklavamız soğuduktan sonra kaynayan şerbeti üzerine dökelim(Şerbet kaynadıktan sonra 10 dakika daha kaynatılıp sıcak sıcak dökülecek.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder