İzleyiciler

27 Kasım 2013 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE


MALZEMELER
1 kg ayşe kadın
3 orta boy soğan
3 orta boy domates
2 diş sarımısak
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

HAZIRLANIŞI

Fasulyeler ayıklanıp yıkanır.Yayvan bir tencerenin ortasına yarım soğanı yerleştirelim kalan soğanları ve domatesi küp küp doğrayalım.Fasulyeleri tencereye yelpaze gibi dizelim.Bir kat fasulye aralara domates ve soğan serpip sarımsakları da doğrayalım.Fasulyeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım en üstüne şekeri ve tuzunu serpelim ve zeytinyağını dökelim.Önce orta ateşte sonra kısık ateşte kapağını hiç açmadan 1 saat kadar pişirelim.
Ben hiç su koymadan pişirdim fasulyenin cinsine göre  su konulabilir.1 -1,5 su bardağı kadar su yeterli olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder