MALZEMELER
2 Yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım paket erimiş margarin
1 su bardağı yağsız beyaz peynir rendesi
1 kabartmatozu
Bir tutam dere otu
1 çay bardağı küp küp doğranmış sucuk
1 çay bardağı doğranmış sosis
1 çay bardağı doğranmış siyah zeytin
İsteğe göre çok az tuz(peynirin zeytinin tuzuna göre konulmayabilir)
HAZIRLANIŞI
Yumurta, ,süt,margarin karıştırılır,un ve kabartma tozu eklenir.Ufalanmış peynir ve doğranmış tüm malzeme bir kaşık unla harmanlanıp kek karışımına tahta kaşıkla karıştırılır.Arzunuza göre uzun bir kek kalıbına veya minik kek kalıplarına döküp 160-170 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder