İzleyiciler

18 Kasım 2013 Pazartesi

ÇİKOLATALI CORNFLAKESLİ KURABİYE



                                   

MALZEMELER

1 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı şeker
3 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
800 gr mısır nişastası

Üzeri için

1 kutu peripella çikolata (Bim den)
1paket cornfleks (Bim den)
Yarım çaybardağı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

1)Margarin ,şeker,yumurta iyice yoğrulur kabartma tozu nişasta alabildiğince eklenir 800 gr dan çok az kalıyo rahat yuvarlanabilecek yumuşaklıkta bırakılır.
2)Yaklaşık 75-80 adet çıkıcak şekilde yuvarlanıp tepsiye dizilir.
3)160 -170 derecede beyaz kalıcak şekilde pişirilir.
4)Üzerleri biraz çatlayabilir fakat problem olmuyo.
5)Birkutu çikolata biraz ısınmış sıvı yağla iyice karıştırılır.
6)Corn fleks iyice ufalanır.
7)Pişip soğumuş kurabiyeler önce çikolataya sonra corn flekse bulanıp bir tepsiye dizilip buzdolabına kaldırılır,biraz donunca servise hazırdır.
NOT:Bu kurabiyenin en güzel tarafı  fazla adet çıkması ve dondurucuda saklanıp arzu edildiğinde misafirlerimize ikram edilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder